torsdag 1 oktober 2009

Tiger of Sweden Outlet

Tiger of Sweden är ett konfektionsmärke och grundades 1903 i Uddevalla av skräddarna Markus Schwarzmann och Hjalmar Nordström.

Företaget, som tidigare hette "Tiger of Uddevalla", tillverkade förr endast herrkläder av klassiskt snitt, och målgruppen var på senare år främst äldre män. Under 1980-talet och början av 1990-talet gjordes rationaliseringar i tillverkningen som kraftigt inkräktade på kvaliteten. Den främsta konkurrenten på den tiden var Oscar Jacobsson, som tillverkade likvärdiga plagg för samma målgrupp.

I slutet av 1990-talet ändrade företaget profil för att kunna nå nya målgrupper och därmed bli mer lönsamt. Under det nya namnet "Tiger of Sweden" lanserade företaget för första gången plagg med fokus på design. På detta sätt fann man helt nya målgrupper. Från att ha tillverkat ytterst traditionella plagg ville man bli ett ledande svenskt designerföretag. Kvalitetsnivån blev betydligt högre än tidigare, men även priserna. Numera är Tiger of Sweden ett av Sveriges ledande modekonfektionsföretag.

Tiger of Sweden ägs sedan 2003 av danska IC Companys.